lördag 13 augusti 2011

Guldkorn

Jag har varit dålig på att vara med på Pialottas musikutmaningar men denna vecka kan jag bara inte vara utan :) Nu är det guldkorn som gäller! Så var så god och tack Pialotta för din lilla inbjudan på Facebook!

Bild hittad på nätet


Tur att det glimrar

Jag har kommit på mig själv
med att samla på guldkorn
Jag plockar åt mig varenda gång
det glimrar till längs min resa

Mina guldkorn är värdefulla
De är allt ifrån ett litet ord
till ett möte eller en gåva
I mina ögon blir det där lilla
till ett guldkorn

För varje litet guldkorn
får jag lite glädje, lite energi
lite styrka och hoppfullhet
att våga fortsätta min resa
mot okänt mål

Jag vet att resan går
längs en ojämn och snubblig väg
Jag faller olika hårt men vis av erfarenheten
vet jag att längre fram hittar jag fler nya guldkorn

Dikt © Gunilla Karlsson 081212

Plockat många guldkorn under mina första tre semesterveckor. Haft tid med mycket mormormys, umgänge och upplevelser tillsammans med familjen och vackra vyer från olika utflykter. Guldkorn är de allihop, även musiken ger mig mycket glädje. Allt från mina "gamla" idoler till nya artister och hits.
Börjar med videon till The Jacksons "Can you feel it". Här ses bröderna strö ut guldkorn....
Låten skrevs av Jackie Jackson/Michael Jackson och kom 1980. Videon var när den kom före sin tid med alla dess effekter och budskapet om enighet och relationer. Blev en hyllningslåt för mänskliga relationer. Den gör mig glad varje gång jag hör eller ser den :)Ett annat guldkorn är också en "gammal" idol med filmusik från Lejonkungen, en film som jag kan sätta mig och titta på när jag vill för den är så fin. Ett riktigt vackert guldkorn!Det finns så många guldkorn inom musiken men jag stoppar vid tre och det får bli en av mina nya idoler September som många fick upp ögonen för i samband med succén Så mycket bättre. Hennes nya hit Party in my head gör mig glad :)5 kommentarer:

 1. Så vacker dikt Gunilla.. stämmer så bra in på mitt liv oxså :) Små Guldkorn både inom musiken och i livet kan bli till en riktigt stor hög av riktigt fina guldkorn som glimmar så vackert för en.
  Du har triss i riktigt härliga låtar som jag oxså kollat på några gånger tidigare .. September gick jag oxså upp ögonen för i "Så mycket bättre" (Vilket härligt program som tydligen ska komma igen.. det verkade så på Tomas Ledin i Allsången).. Nu ska jag njuta av Jacksons :) Kram o ha de så gott.. samlingen av guldkorn kanske fylls på idag :)

  SvaraRadera
 2. Underbara ord:)
  Dina guldkorn var sååå bra!!! Jacksons musikvideo och låt är som du säger långt före sin tid, verkligen jättebra. Eltons låt från Lejonkungen ...helt underbar. Sen har vi härliga September. Låten sprudlar verkligen av glädje.

  SvaraRadera
 3. Men åh så vackra ord du skrivit...jag tar till mig dom för de är så sanna
  Härliga musikaliska Guldkorn bjuder du också på, tack för det *L*

  SvaraRadera