onsdag 28 april 2010

Ut ur bubblan och in i nyhetsvärldenEfter att ha jobbat två dagar och till råga på det fått besvär med ryggen igen så har min fridag ägnats en hel del åt att läsa nyheter och bli lite uppdaterad. De sista två veckorna har jag inte orkat mer än att skumma igenom tidningarna och knappt lyssnat på några nyheter förutom om askmolnet från Island och prinsessans brytning av förlovningen.

Att ett ungt par gör slut är ändå ett bevis på att vi lever i modern tid och även de kungliga kan drabbas av osämja och otrohet. Det har stått så mycket om att en bruten förlovning skulle vara etikettfel och inte lämpligt i tid inför kronprinsessans bröllop. Jag tycker att prinsessan Madeleine gjorde rätt som bröt förlovningen med den man som tydligen varit otrogen mot henne. Kungen verkar lite "gubbig" i en del av sina åsikter. Inte går en sådan stor sak att hållas inom familjen? Kanske det är lite skämmigt för kungaparet att nu erkänna att den man som de höjt till skyarna som perfekt svärson inte var så präktig. Kanske får de upp ögonen för Victorias val av make och att en man av folket inte behöver vara sämre än en från det finare folket? Historien fortsätter...

Något som upprör mig är att läsa att killen som är åtalad och dömd för människorov, våldtäkt och försök till mord på Emma nu ska byta till en kändisadvokat!! Vad kostar inte det? Vem betalar?? Händelsen skedde här i vår hemstad i höstas och har väckt mycket uppmärksamhet. I dagens lokaltidning haglar åsikterna över att den dömde killen kanske nu lyckas få sitt straff sänkt. Vad tänker då inte flickan och hennes familj? Vem sänker deras lidande?? Pappan säger i Aftonbladet:
– Silberskys inställning är bara förnedrande, ett stort skämt. För Emma finns ju inget förmildrande, hon är hjärnskadad och handikappad.

En annan rättegång som jag försöker följa är denna. Den är en story utan dess like och jag har följt den via nyheter och Efterlyst. Många frågetecken återstår??? Må rättvisan segra.

Har man gjort ett brott måste man sona för det. Såsom Annika Östberg som snart är en fri kvinna. Se dokumentären Att stå utanför och se in... på Svt Play.

Slutligen vill jag också skriva något om kvinnan som skrev ett brev om sin önskan att få dö. Att hon fick sin ansökan godkänd av Socialstyrelsen känns som ett stort steg i rätt riktning. Kim ska få sin önskan beviljad. Ett modigt beslut av henne. Hon väljer att avsluta sitt liv efter långt lidande.

Det blev bloggat om många olika livsöden som om man sätter dem tillsammans får inställda flyg och brutna förlovningar att tyckas som små bekymmer.....


2 kommentarer:

 1. God Kväll! Det var mycket det:) Annika har jag följt i många år och tycker att det är ett hårt straff hon fick. Tack för länken, har inte sett den. Hon har verkligen förändrats i utseende. Minns bara bilderna av henne som ung, lång, smal och tanig, men som du sa nu är hon "Kvinna".
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ja, det blev mycket. Men det blir väl så när man hoppar över nån vecka eller så? Nu är jag i alla fall up to date :)
  Bra dokumentär, hoppas du kunde se den?

  Kram och godnatt!

  SvaraRadera