fredag 21 maj 2010

MusikOFotoAutomaten / Gitarren/gitarrer i centrum..

PiaLotta vill denna vecka få oss att dela med oss av musik med skickliga gitarrister eller där gitarren spelar huvudrollen 


Jag väljer att ta två gitarrister som har spelat med bl.a. Abba, Ted Gärdestad och Michael Jackson. 




Janne Schaffer är en av Sveriges bästa gitarrister och han tillhör eliten inom svensk musik. Janne Schaffer slog igenom 1970 på Björn Skifs första soloskiva. Därefter kom han sedan i kontakt med andra artister och musker. Han spelar med på alla Ted Gärdestads skivor och på nästan alla Abbas skivor. Janne Schaffer har som musiker medverkat på ca 5000 låtar varav 47 st med ABBA. Han har sitt orginella mimspel  när han spelar på sin gitarr.


Aktuellt kring Janne Schaffer just nu (hämtat från hans hemsida):
Han turnerar just nu med egen grupp (med bl.a. Björn J:son Lindh och organisten Marcus Wargh) och framför musik av Ted Gärdestad. Han föreläser om sitt liv som musiker samt gästar ibland som original musiker i ABBA the show. I oktober har han konsert med Electric Banana Band & Stockholms filharmoniker i Konserthuset i Stockholm.





Nästa gitarrist som jag väljer att blogga om är Jennifer Batten. Hon fick sitt genombrott när hon 1987 valdes ut som en bland hundra gitarrister till att spela med Michael Jackson på hans Bad-turné. Även på Michael Jacksons Dangerous Tour som startade 1992 var hon med, likaså på History turnén som startade 1996.
Aktuellt kring Jennifer Bratten just nu är att hon avslutat en promo video för franska MJ Memorial konsert Generation Moonwalk. (Hämtat från hennes hemsida)



4 kommentarer:

  1. Hej!
    Kul att se Jennifer Bratten och Michael Jackson. Henne har jag missat, härligt!

    SvaraRadera
  2. Jennifer Bratten, så kul du tog med henne. Helt underbar och duktig gitarrist:)
    Janne Schaffer, en helt fantastisk, svensk gitarrist som vi som svenskar verkligen ska vara stolta över:)

    Jag gillar att du lagt ner så mycket jobb/tid på ditt inlägg. Det gör så mycket för intryck och så lite fakta runt musikerna är aldrig fel:)

    Vad som jag tycker är så kul är mångfalden,då jag går runt och kikar på era inlägg. Olika tycke och smak och så får man lite nya tips oxså. Du är en trogen musikdiggare och det tackar jag för. Har man startat en kedja så är det verkligen roligt om många hittar in till den. Finns massor av rena fototeman, men musik & foto är lite speciellt.
    Ha de gott.. trevlig helg:)

    SvaraRadera
  3. Kul att någon uppmärksammar en av våra duktigaste svenska gitarrister Janne Schaffer. han är otroligt begåvad.

    SvaraRadera
  4. Kul att ni gillar mina val!

    SvaraRadera