fredag 10 juni 2011

Talande texter - Stora musiker vi minns.

Pialottas utmaning denna veckan: Talande texter - Stora musiker vi minns

Ikväll var jag på systembolaget och hämtade hem mitt beställda rock-vin Sweden Rock. Sedan blev det rockkonsert via dvd med Queen.Vem glömmer någonsin Freddie Mercery?

Freddie Mercury var en brittisk artist i bandet Queen och hette egentligen Farrokh Bulsara, född 6 September 1946 i Zanzibar, och är ansedd som en av historiens mest hyllade rockmusiker. Han författade Bohemian Rhapsody nästan helt själv. Freddie riktiga efternamn kommer ifrån staden Bulsar i Indien, staden heter även Valsad, och det är där hans föräldrar kom ifrån.
Det var till stor del tack vare Mercury som Queen blev ett av världens mest populära band under 70-, 80- och 90-talet. Han ansågs ha en speciell scennärvaro och ett gripande sätt att få publiken att sjunga med. Mercury hade en röst som kunde nå väldigt höga oktaver och toner som de flesta bara kunde nå i falsett. Den 24 November 1991 dog Freddie Mercury i sviterna av AIDS.


9 kommentarer:

 1. Enastående i sitt slag kan man verkligen säga! Bra val Gunilla!
  Jag såg ju balett med QUEEN musik nu för några dagar sedan. Gissa om det var fantastiskt - i Budapest så klart :)

  SvaraRadera
 2. Härligt, en sångare man aldrig glömmer;-))
  Ha en skön Pingst.

  SvaraRadera
 3. Tack så mycket!
  Jag önskar er en skön pingst!

  SvaraRadera
 4. Freddy är en av mina absoluta favoritartister. Har en CD som går runt, runt i bilen på väg till jobbet..och där sitter jag och gapar med, så gott det går...

  SvaraRadera
 5. Hans röst var enorm :) Har också cd som spelas flitigt. Sjunger själv när jag kör bil :)

  SvaraRadera
 6. En riktigt stor artist som allt för tidigt gick ur tiden.. honom kan man lyssna på alltid.. så skön musiker och musik.. Ha, ha Rockvin ;) Fin bild du lagt in :)

  SvaraRadera
 7. Ursäkta. Jag var förbi här en gång och i den vevan kraschade min dator. Så min kommentar kom aldrig fram. Attans teknik!
  Känner igen dina Queen/Mercury videos.
  Härlig musik som lär leva vidare i många, många år.
  Jag minns så väl när jag hörde den musiken första gången! Det var på Space records. Jag var där för att köpa Wings skiva "Band On The Run". Ägaren packade just upp en låda med nya skivor. Så satte han på Queens första. Jag bara rös, det var något nytt. Paul McCartney får ursäkta, jag hade bara råd med en lp-skiva. Wings fick vänta, jag köpte Queen-skivan och spelade den om och om igen. Sångaren, soundet wow!
  Jag gillar Queen, helt klart. :-)
  Tack för din kommentar. Sorry att min dröjde.

  SvaraRadera
 8. Tack Pialotta! jag rekommenderar gärna rockvinet till en bit kött. Inte helt fel!

  Tack Erik! Kul att läsa din kommentar.

  SvaraRadera