tisdag 7 februari 2012

Hur man än vänder sig har man rumpan bak!

Innan jag gick med i facebook var jag anti under en lång tid... Slutligen gav jag med mig, en massa vänförfrågningar godkändes och även jag gjorde vänförfrågningar utan att jag egentligen visste vad jag gjorde. I somras började jag rensa lite smått i min vänlista och denna rensning fortsatte i november. Då lade jag upp följande status:

"Jag har en längre tid känt ett behov av att ytterligare minska på min vänlista. Ta inte detta personligt :( Jag är mer än ett namn på facebook. Vi kan träffas ändå på olika vis. Ni vet var jag finns, och jag vet var ni finns... på bloggar, minnessidor och de olika grupper vi finns med i. Meddelas endast på detta sätt! Kram ♥"

Så från att ha närmare 200 namn bland kontakter ligger dem nu runt 50, detta för att jag ska kunna vara mer privat på facebook än på bloggen. Men detta har misstolkats av en hel del :( Jag har fått både mail och meddelanden om varför och att jag borde ha meddelat var och en personligt innan dessa personer raderades från min lista. Med detta förtydligande hoppas jag ni har förståelse för min handling. För hur man än vänder sig har man rumpan bak.

7 kommentarer:

 1. Hej Gunilla

  Jag har inte gjort någon vänförfrågan på FB till någon..Jag har fått en vänförfrågan både från Sandra och dig...Alltså tycker jag att man kan meddela på något vis innan ..Jag är inte så ofta på FB så jag ser allt vad som händer och sker vad människor har för sig..jag tog väldigt illa vid mig eftersom jag tycker det hör till god ton att man meddelar när man först har blivit tillfrågad och sen vips borta....Jag tycker det är lika klandervärt av Sandra som jag ställ upp för så många gånger..men det hör ju inte till saken egentligen ...därför skrev jag detta på FB häromdagen ..

  Vänligen
  Kojiki

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Tack för dina reflektioner! Jag är ledsen att du tog så illa vid dig...

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 3. Det var din vänförfrågan Gunilla inte min som du påtalat i inlägget...Du gör naturligtvis som du vill och anser det är inte det jag hade emot...tycker det känns trist..men nu vet jag var vännerna finns......jag tycker fortfarande att jag kunde fått ett meddelande!!!!

  SvaraRadera
 4. Som jag också skrev i inlägget så visste jag inte riktigt vad facebook handlade om från början och skickade säkert en hel del vänförfrågningar jag också... Jag ska ändra i mitt inlägg om det känns viktigt för dig. Men att sedan komma ihåg vilka jag blivit inbjuden till eller bjudit in själv är omöjligt att hålla reda på. Jag anser att man kan ha vänner utan att ha dem på facebook och för mig är mina bloggvänner fortfarande bloggvänner om de vill.

  God natt!

  SvaraRadera
 5. Suck, säger jag bara.
  Jag har råkat ut för en sådan episod. En tjejkompis från ungdomen och tidiga vuxenlivet, jag hade tagit bort hennes man ifrån vänlistan (och alla andra män också för den delen) och hon tog mycket illa vid sig.
  Hennes man hade ju faktiskt varit vän till mig i 40 år. Hmm. om han, dom var mina vänner.... var fanns dom då när Stig dog.

  Kram till dig Gunilla

  SvaraRadera
 6. En underbar helg önskar jag dig med en kram!

  SvaraRadera