torsdag 20 december 2012

Stad i ljus

en låt vi är många som minns... Städer är ett av alla de ställen där ljuskällor finns i mängder. Det lyser från nästan alla fönster, det är skenet från tv-apparater och alla sorter lampor från tak till golv. Det lyser i skyltfönstren och inifrån affärer och shoppingcenter. Längs med gatorna lyser gatbelysnng och reklampelarna sprider ut sina budskap med hjälp av ljus.

Ljuset är en stor del särskilt så här i jultider med alla dessa belysningar som dekoreras i träd, på fasader och runt entreér. Alla granar med sina julgransbelysningar och ljusslingor, adventsljusstakar, adventsstjärnor, ljusklot, ljusbollar. Ja säg det som inte kan kan lysa? Tänk vad beroende mänskligheten har blivit av allt ljus?

Tänk förr, när det brann stearinljus hemma i stugorna. I skenet av detta ljus skulle det läsas och skrivas och folk visste inget annat. Fortfarande är det mer mysfaktor med det brinnande ljuset, men vi har det bara som komplement till allt annat ljus i vår omgivning. Numera har vi olika sorters lampor att välja mellan, det som är framtiden är ledlampor. De är miljövänliga, ger mindre energiförbrukning samt varar mycket längre vilket uppväger den högre inköpskostnaden. Denna merkostnad tjänas oftast in efter ca. 1 år och under resten av lampans livslängd sparas pengar in med minskad energikostnad.

Använder du ledlampor? Om du gör det, köper du helst lamporna i en affär eller beställer dem via nätet? Sök på Ljustema så hamnar ni på deras hemsida där det säljs ledprodukter, ledarmaturer och ledljuskällor via deras webbutik. Själv köper jag helst mina lampor i en vanlig affär då jag gärna vill se det jag köper men för dem som vill köpa via nätet så är sidan fräsch, modern och lättöverskådlig. Gör ett besök och klicka dig runt bland kategorierna. Som en extra bonus handlar du fraktfritt hela december.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar