söndag 10 november 2013

Min stad

Min stad är Kristianstad. Tivoliparken ligger som en grön oas intill centrum. Hit söker vi oss för att koppla av, leka, mata fåglarna eller bara njuta av den fantastiska blomsterprakten. Här var jag som liten flicka med mina föräldrar, här har jag varit mycket med mina egna barn och numera går vi gärna hit med vårt lilla barnbarn och njuter av allt som bjuds här.

Intill Tivoliparken ligger en av alla ingångar till Kristianstads Vattenrike – ett välbevarat och internationellt uppmärksammat våtmarksområde med osedvanligt rik flora och fauna. Bilden nedan är tagen från relativt nybyggda Naturum Vattenrikets hus som invigdes i november 2010.

Denna veckans Fototriss har temat Min stad/by/ort och jag visar er Kristianstad med min "röda tråd" vatten och fåglar i mina foton.

Denna vecka är även en tävling sponsrad av Castanea - vinnaren får 3 nätter på Vandrarhemmet Castanea i Gamla Stan i Stockholm.

11 kommentarer:

 1. Jag tror aldrig att jag har varit i Kristianstad. Fast jag har varit i Åhus och det tillhör väl samma vattenrike, tror jag. :)

  Kram/Anna-Karin

  SvaraRadera
 2. Kristianstad är vackert, var där i somras och blev inte besviken. Fina bilder!

  SvaraRadera
 3. Glöm inte Hälsoträdgården...

  SvaraRadera
 4. Då bor vi nära varandra! :) Tivoliparken är en otroligt vacker oas! :)

  SvaraRadera
 5. Fina bilder från din stad! Härligt med närheten till naturen - och att få se alla vackra fåglar.

  SvaraRadera
 6. Sådan fin skildring av din stad :) Så fint att besöka de trevliga platser och föra det vidare :) Sådant kommer man ihåg genom livet :) Vacker framförd triss :)

  SvaraRadera
 7. Det var fina bilder du visar från dina hemtrakter. Och bekanta eftersom jag har jobbat i stan.

  SvaraRadera
 8. Charmiga bilder från en stad jag tyvärr aldrig besökt...

  SvaraRadera
 9. Tack för alla era kommentarer!

  SvaraRadera