måndag 15 mars 2010

Lite uppdaterimg om helgen

Willy borde inte ha gått så här långt i Lets Dance! Jag kan bara hålla med trots att Willy är en "idol" och "rolig snubbe" i Bygglov. Det är hans rätta element och där platsar han som handen i handsken.

Vilken var min favorit i Melodifestivalen? Jag hade ingen självklar vinnare detta år. Kände mig ganska kluven och hade heller inte möjlighet att se den direktsända finalen igår. Idag gick den i repris och då såg jag hela programmet förutom röstningen. Den var liksom meningslös när resultatet redan är känt.
1. Darin är alltid en av mina idoler. Allt han gör blir så bra. Han är verkligen ett med låten och gör ett proffsigt framträdande! Låten var bara för sorglig och platsade inte i en melodifestival. Den var helt enkelt för bra!
2. Pernilla Wahlgren bjuder på fart och fläkt och det påminner lite om hur en typiskt schlagerlåt som vann för en sådär tio år sedan kunde låta
3. Andreas Johnson är inte min stil alls.
4. Timoteij överraskade positivt när de tog hem segern i den ena delfinalen. Detta är en låt jag skulle kunna tänka mig som vinnare.
5. Peter Jöback gör ett maffigt framträdande med en mäktig låt. Dock faller den inte heller inom ramen för en vinnarlåt.
6. Ola har en poppig och glad låt som kommer att spelas vilt i radio och på fester i sommar. Kunde också varit en vinnare.
7. Jessica Andersson sjunger så enormt fin en mycket vacker ballad men det blir till slut lite för trist, tyvärr!
8. Salem Al-Fakir vet jag inte riktigt vad jag känner för. Jag blir inte riktigt klok på hans musik. Jag kan bitvis gilla den för att nästa gång inte gilla den alls. Vad Björn Gustavsson hade där och göra övergår mitt förstånd. Skulle det göra framträdandet bättre? Nej!
9. Anna Bergendahls röst gillar jag, men den stämmer inte överens med hennes utseende. Känns inte som hon är ett med låten. Hon ser mest ut som en liten flicka som ska börja gråta när som helst. Låten däremot gillar jag. Att som debutant som Anna ändå är i dessa stora sammanhang är en underbar bedrift och jag kan bara önska henne Lycka till!
10. Eric Saade framför också en poppig och glad låt som säkerligen även kan bli en sommarplåga.

Efter min melodifestival idag så kom gästerna till dagens kalas. Vi bjöd på kaffe, goda kakor, kladdkaka men vispad grädde och olika bär. Mumsigt.
Efter fikan laddade vi inför en familjecup för de som ville i Wii. Bowling stod först på schemat och återigen fick vi spö av "de gamle" (mina föräldrar). Nästa spel blev Frisbee. Det var betydligt svårare och krävde koncentration och tog lång tid. Där fick jag se mig besegrad av dottern. Men jag är ingen dålig förlorare. Jag tycker enbart att det är jätteskoj när vi spelar spel och gör saker tillsammans allihop. Då trivs jag allra bäst!

Senare på söndagskvällen efter alla spel så började vi bli hungriga och hade sen innan bestämt oss för att lyxa till det med hämtmat. Det blev pizzor och kebabrullar. Det var perfekt att avsluta festen på detta sätt. Jag tror både son och dotter är nöjda över dagens födelsedagsfest för dem.

Nu har jag varvat ner och gjort ett avslut för helgen! Jag är nöjd med det som varit och glad att jag hade semester idag. Nu har jag måndag kvar sedan är båda mina helger avklarade till nästa gång.... om tre veckor.
 
God natt och sov så gott!

4 kommentarer:

 1. Berit StuhrenbergWijk15 mars 2010 11:31

  Hej vännen.
  Låter som ni haft en kanon helg.
  Tror nog att du ska kolla dina föräldrar Gunilla. Kanske har dom införskaffat ett wii och övat sen sist=)
  Alltid roligt med dessa spel.
  Hoppas att du har en bra dag på jobbet.
  Här hemma är det städning=( så tråkigt
  Kram till dig från mig

  SvaraRadera
 2. Hej hopp Gunilla!
  Solen skiner o jag känner mej glad!
  För första gången på länge tyckte jag att alla låtar i melodifestivalen var helt OK!
  Själv så ville jag att Andreas skulle vinna!
  Tror den skulle klara sig bra ute i Europa!

  Känns bra att varje dag få förmånen att läsa din blogg!
  Varma soliga kramar!
  Eva

  SvaraRadera
 3. ..låtarna i finalen kanske jag ska tillägga:)
  För i deltävlingarna fanns det lite "skräp" ;)

  /Eva

  SvaraRadera
 4. Tack Berit och Eva för era besök! Alltid kul att se er titta in!

  SvaraRadera