fredag 30 april 2010

Rörd till tårar

Ikväll tog jag bilen efter kvällsmaten och körde iväg för att strosa lite för mig själv på Maxi. Det blev bara lite duschtväl, strumpor och ett par reaplagg.
På hemväg på motorvägen känner jag hur tårarna vill fram. Jag blinkar och sväljer för att dämpa känslorna. Bestämmer mig för att köra till Rickards grav innan jag kör hem. I radion spelas Lugna favoriter. Precis när jag är framme vid parkeringen så hör jag en tjejröst i etern. Något får mig att sitta kvar i bilen och lyssna färdigt på samtalet.Programledaren frågar flickan om hon har haft en bra dag och då svarar flickan -Nej, min mamma gick bort idag. Han beklagar hennes sorg. Hon vill höra Jan Johansens Se på mig. Jag satt kvar i bilen och lyssnade på hela låten och grät. Hela situationen fick mig att lossa på känslorna och tårarna rann. Jag grät för flickan.
Jag grät hos Rickard ikväll. Jag grät för att jag saknar honom. Jag grät för att blommorna börjat vissna. Jag grät för att jag känner mig svag. Jag bad om styrka till allt som behövs. Jag hoppas att någon hörde min bön.

9 kommentarer:

 1. Berit StuhrenbergWijk30 april 2010 00:35

  Åhh Gunilla
  Jag skulle vilja ge dig en kram just i denna stund. Jag får skicka den i drömmen i natt.
  Hoppas att du sover lugnt och tryggt i natt
  kram till dig

  SvaraRadera
 2. Gunilla
  Vackra tankar, vackra ord. Jag blev rörd.
  Ian

  SvaraRadera
 3. Gunilla du fina!

  ....Skulle säga nått men orden försvann när kommentars rutan dök upp,hmm!
  Det blir alltid så mycket känslor som dyker upp när jag tänker på dej,för du berör!

  Min varma kram till dej får innehålla de ord som "blåstes"bort!
  /Eva

  SvaraRadera
 4. Usch sorgen är svår att bära!!Musik kan vara lycka men det lockar också fram längtan och sorgsna känslor. Stackars dig!!
  Tack för din Award, jag ska fixa iordning den när jag får mer tid. Svårt med bloggen här i Nacka med alla barn runt omkring. Just nu tog jag mig en liten egen stund för att läsa runt och önska bl.a dig en trevlig Valborg!!
  Kram Anetha

  SvaraRadera
 5. Du är inte ensam ... jag gråter ofta över mina föräldrar som inte längre finns, mamma dog för 9 år sedan nu... gråt du ... det lättar!
  Sedan tycker jag att du skall gå till en brasa ikväll, njuta av eldens krafter och vem vet, du kanske gråter en smula till... och? Din rättighet, men tänk på att din son säkert skulle vilja se dig glad!
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Tänker på det du skriver, när man går igenom tunga saker och man deppar ihop så blir alla känslor så starka, man är så otroligt ledsen, men kanske kan dom glada känslorna någon gång också kännas väldigt starka, livet blir väldigt mycket upp och ner, för dej ovanligt mycket ner sedan du miste din son, men jag tror du kommer att få uppleva mycket glädje också framöver.

  SvaraRadera
 7. Hej min vän, tack för kramen, den värmde i dubbelbemärkelse. Är just nu hos min syster och svåger i Långshyttan (Dalarna) i går när vi åkte hit så fick vi en verklig kallduch...... Vi hade ju vår kära vänner Carita & Göran från Fagersta på besök hos oss i Påsk,och via telefon i går så fick vi veta att Göran avlidit helt hastigt endast 57 år gammal, det går bara inte att fatta, och i förra veckan avled Anselms bror på Anselms födelsedag)det var ju mer naturligt eftersom han i dag skulle fyllt 82 år, men visst vi sörjer ju så klart honom också, så nu det här beskedet......Anaselm är helt knäckt av allt detta......men vi måste ta oss igenom...
  Kram tillbaka........

  SvaraRadera
 8. Dessa tårar, som läker..Men det gör så ont att ha förlorat sitt barn. En del musik bara låter tårarna välla fram. Jag har ännu inte kunnat lyssna på "Kent" Kärleken väntar - Matias låt och jag vet att jag kommer gråta i massor och jag orkar inte det just nu.

  Ibland är man tårlös, ordlös inför det faktum att ens barn är..död..

  Kram Tuija

  SvaraRadera
 9. Tack för era fina kommentarer!

  Musik väcker ofta minnen, både på gott och ont.

  Kram Gunilla

  SvaraRadera