onsdag 30 juni 2010

Min läslust har väckts till liv igen

och det är jag så glad över....
Häromdagen läste jag om min tidigare påbörjade bok av Åsa Jinder, "Vill du ha barn med mig?" Jag fick boken i ett tidigare skede i livet när min dotter och svärson kämpade med sin barnlöshet och det var då svårt att hålla koncentrationen på handlingen i boken utan att dra paralleller i tanken...


Idag tog jag med mig Trösteboken och satte mig i trädgården med en kopp kaffe och en skål glass och läste om boken från början. Jag har bara läst bitvis i denna bok tidigare pga. av att jag tidigare i våras inte själv mådde så bra och blev så väldigt berörd vid varje tillfälle jag plockade fram den.


Himlen var molnig och solen tittade bara fram lite då och då.
Solglasögonen åkte av och på hela tiden. Jag läste, nickade  igenkännande för mig själv, grät några tårar och även log åt en del av det fina i boken.


Nästa bok som ska läsas är även den en av de böcker jag tidigare påbörjat men inte slutläst pga. av min ofrivilliga okoncentration, Mina motpoler av Cecilia Hed Malmström. Här väntar mig en spännande bok om två världar – en värld där hon är fru och mamma till tre barn och en annan värld där hon arbetar som polarguide, tätt inpå glaciärer, isbjörnar, pingviner, sälar och isberg i Arktis och Antarktis.

Alla dessa böckers författare har jag genom mitt bloggande fått personlig kontakt med via våra bloggar och mail mm. Återigen en positiv sak som den här cybervärlden har gett mig.

5 kommentarer:

 1. Ja, visst är det så att läsandet går i perioder! Nu är jag inne i en läs period & läser just nu Du kan heala dig själv =)
  Hopaps du mår bra förövrigt. Din dag verkar varit härlig.
  Önskar dig en underbar Torsdag!
  Kram Tina

  SvaraRadera
 2. Måste genast googla på Trösteboken.
  Sörjer min pappa.
  Mycket.

  SvaraRadera
 3. Hej Gunilla!

  Läslusten kommer och går hos mig. Jag börjar känna att den är på gång nu igen. :)

  Trösteboken har min mamma. Jag har läst ur den ibland hos henne. Det är en underbar bok att läsa ur, tycker jag. Riktigt fin.

  Böcker är tröstare. Hur skulle mitt liv ha sett ut om inte jag haft tillgång till böcker, brukar jag tänka ibland. Och framförallt, om inte jag haft möjligheten att låna böcker gratis när jag var ung. Då var verkligen böcker tröstare för mig. De fick mig att känna mig mindre ensam. Ibland tror jag böcker kan rädda liv. Jag älskar att vara i bibliotek! :)

  Ha en härlig dag, Gunilla!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 4. Ja det går nog i perioder för mig också.
  Även om jag är en sån där galen person som har en bok i väskan eller fickan nästan jämnt.
  Fina sommardagar till dig!

  SvaraRadera
 5. Tack för att ni läser min blogg och kommenterar!
  Varma sommarkramar Gunilla

  SvaraRadera