tisdag 5 mars 2013

Ålder är bara en siffraIkväll har jag uppdaterat min presentation. Jag blev ju nyss ett år äldre, även om det bara känns som en siffra som ändras på papperet.

Man är inte äldre än man känner sig, vi pratade om det idag jag och mina arbetskollegor. Vi tre medelålderskvinnor 50 och 50+ kände oss alla unga i sinnet och och kanske känner mer kroppen som säger att vi inte är 20+ längre.

Fast jag kände nog en lite släng av ålderströtthet även i huvudet efter fem timmar på jobbet idag, när jag för fjärde eller femte gånger hörde en av våra kunder berätta samma berättelse om, om, om och om igen. Då ska jag vara villigt att erkänna att jag var tacksam som hade turen att sluta kl.13.00.

Trött i både knopp och fötter gick stegen sakta hemåt, Då kände jag mig som närmre 80 tror jag, jag trodde aldrig jag skulle komma fram:) In i huset, lite lätt mat i magen och sedan dök jag in i sängen och somnade bums och vaknade först två timmar senare.

 

Lite ny energi att ta tillvara på, planera middag, tvätt och disk. Lite blogg, facebook, mail och sen Farmen på TV. Nu ska jag däcka igen i min sköna säng.

Imorgon kan det bli sovmorgon om bara min hjärna också vill det. Inte alls säkert. Sen ska jag peppa mig inför kvällens arbetspass med våra härliga, dementa kunder. Under en dag/kväll på vårt jobb kan allt inträffa på både ont men oftast mest på gott.

Kanske jag ska ta några vårtjut och vårsprång imorgon? Jag det ska jag försöka mig på, det ska väl gå med en 53-årig kropp med en modern och finurlig, småbusig hjärna :) :)

4 kommentarer:

 1. Ja tänkandet i huvudet är ju inte det samma som åldeskänslan i kroppen ibland harmonerar de inte har jag märkt för min del, kanske är de två i olika faser beroende på hur man mår. Du har ju varit sjuk ett tag så det är ju inte undra på att du inte hämtat alla krafter än. Ha det bra
  Birgitta J, Carolas mamma (FB)

  SvaraRadera
 2. Nog kan det vara så.
  Tack för din hälsning!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Härligt skrivet och jag får en hel del igenkänning när jag skriver!

  Kram

  SvaraRadera