söndag 3 mars 2013

Ny månad och förhoppningsvis mot det friska igen...

Idag för en månad sedan var jag nyligen hemkommen från en härlig vecka på Gran Canaria. Jag var solbränd, utvilad och kände mig laddad för många veckor framåt. Så blev det dock ej! Ett arbetspass hann jag med sedan slog influensan till och däckade mig, det var verkligen som en rejäl käftsmäll. Sällan har jag varit så kroppsligt sjuk. Efter nästan två veckors "karantän", i risk för att smitta med min hosta kände jag mig något bättre och tänkte ge kroppen en chans att få gå tillbaks till jobbet igen. Men istället fick jag nästa dag återigen sjukanmäla mig när febern slog till igen och jag återigen kände mig jättesjuk. Det var som att det började om på nytt med alla symtom. Det blev läkarbesök efter läkarbesök med diagnosen influensa. Det sades att vissa människor fick långvariga symtom på sin influensa och jag tillhörde tydligen den skaran. Så jag gick här hemma och rosslade och lät i min andning, hostade tills jag spydde och hade "whiskeyröst" som inte tycktes bli bättre. Förra helgen hade jag ett läkarintyg som behövde förnyas, för att gå och jobba i det skick som jag var i då fanns inte på kartan. Doktorn jag kom till denna gång tog mig på allvar, lyssnade på lungorna men hörde inget ovanligt men ville ändå skicka mig på lungröntgen. Det visade sedan att jag hade/har dubbelsidig lunginflammation och blev insatt på antibiotika. Jag känner mig nu något bättre men trött. Jag tar fortfarande medicin för min lunginflammation och har tänkt försöka återgå till mitt arbete i veckan som kommer. Jag har varit ute små stunder i friska luften och idag blev det en lagom lång promenad tillsammans med nästan hela familjen. In med ny frisk luft och ut med den sjuka....


Steg tillbaks till vardagen igen

13 kommentarer:

 1. varmaste krya på dig hälsningar o god bättring fort.

  SvaraRadera
 2. Hoppas det bättrar sig nu när våren smyger in!
  Anna

  SvaraRadera
 3. Oj, vilken resa du fick med influensan. Vår son har också varit sjuk till och från i flera veckor, men verkar vara på rätt väg nu. Jag hoppas att du snart är fit for fight igen. det är så många som varit däckade den här vintern. Nu hoppas vi på en skön vår!

  SvaraRadera
 4. Tack Anmaja!
  Tack Veiken!
  Nu hoppas vi på våren och dess helande kraft.

  Kram till er båda!

  SvaraRadera
 5. Influensa är verkligen nåt annat än förkylning. Hade också influensa i januari, men för några år sen hade jag en variant som liknar din nu. Då hade jag runt o över 40 graders feber i nio dagar, lunginflammation sen. Viktigt med vila o att inte köra igång för snabbt - kroppen behöver sin tid till återhämtning. Ja, bra ändå för dig att våren - om än långsamt - är på väg. Blessings!

  SvaraRadera
 6. Tack Maria för din hälsning!

  Kram

  SvaraRadera
 7. Syo krya-på-dig kram!

  Och lova nu att stegen mot arbete blir mycket försiktiga!

  SvaraRadera
 8. Stor kram ska det förstås stå!!!!

  Kram igen

  SvaraRadera
 9. Gomorron. Tycker det är alldeles för ofta som läkarna inte kollar ordentligt. Var rädd om dej och varma krya på dej kramar.
  Kram kram

  SvaraRadera
 10. Tack Kaela för kramen!
  Tack attis för din hälsning!
  Har jobbat första dagen idag, kort dag och blev att sova när jag kom hem.

  Kram

  SvaraRadera
 11. Oj, vilken pärs du har gått igenom. Lunginflammation har jag märkt från andra att man kan bli väldigt trött av. Inte konstigt om du behövt lång tid för att återhämta dig efter influensa och allt.

  Hoppas att du nu långsamt kryar på dig igen.

  Tack för den varma kommentaren till mig idag, den gjorde gott i mig.

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 12. Små steg in i vardagen igen...
  Dels blir jag trött av antibiotikan jag ska ta ännu en veckas tid och så själva återhämtningen går ju inte i ett nafs.

  Tack min vän!
  Kram

  SvaraRadera